اطلاعيه مشترک مطبوعاتى:
’جامعه جهانى بهائى‘، ’جمعيت دفاع از حقوق بشر در ايران‘ و ’فدراسيون بين المللى حقوق بشر‘
ژنوسرویس خبری جامعۀ جهانى بهائى
۱۹ آوريل ۲۰۰۹ (۳۰ فروردين ۱۳۸۸)
جامعۀ جهانى بهائى در همراهى با دو سازمان مدافع حقوق بشر از محمود احمدى نژاد، رئيس جمهور ايران، خواست که در سخنرانى اين هفته اش در همايش معروف به ’دوربان ۲‘ به مسأله تبعيض ها در کشور خودش نيز بپردازد.
اين مطلب در اطلاعيه مشترک مطبوعاتى ’جامعه جهانى بهائى‘،’جمعيت دفاع از حقوق بشر در ايران‘ و ’فدراسيون بين المللى حقوق بشر‘ عنوان شده است.
اين سه نهاد از رئيس جمهور ايران خواسته اند که علاوه بر پاسخگوئى در مورد تبعيض بر عليه اقليت هاى قومى، زنان و اقليت هاى دينى به مشکل تحريک نفرت بر عليه بهائيان نيز بپردازد.
با اشاره به صدها مقاله، برنامه هاى راديوئى و تلويزيونى، نوشته هاى اينترنتى و جزوه هاى حاوى سخنرانى هاى پرنفرت عليه بهائيان که در سال هاى اخير در ايران منتشر شده در اين بيانيه آمده است: "بدنام کردن روشمند پيروان آئين بهائى در رسانه هاى تحت حمايت دولت اسباب نگرانى خاص است."
کنفرانس بازنگرى همايش دوربان تحت نظارت سازمان ملل متحد به منظور ارزيابى پيشرفت اهداف ’کنفرانس جهانى بر عليه نژادپرستى، تبعيض هاى نژادى، تعصب هاى قومى و ناروادارى هاى مرتبط با آن‘ که در سال ۲۰۰۱ در شهر دوربان آفريقاى جنوبى برگزار شد تشکيل شده است.
لینک خبر: سرویس خبری جامعۀ جهانى بهائى
متن کامل اطلاعيه مشترک مطبوعاتى ’جامعه جهانى بهائى،’جمعيت دفاع از حقوق بشر در ايران‘ و ’فدراسيون بين المللى حقوق بشر‘:
جامعۀ جھانى بھائى، دفتر سازمان ملل متحد
جمعيت دفاع از حقوق بشر در ايران
فدراسيون بين المللى حقوق بشر
رئيس جمھور احمدى نژاد بايد به تبعيض ھاى شديد در ايران رسيدگى کند
ژنو، ١٩ آوريل ٢٠٠٩ (٣٠ فروردين ١٣٨٨)
جامعۀ جھانى بھائى، جمعيت دفاع از حقوق بشر در ايران و فدراسيون بين المللى حقوق بشر مى گويند اگر محمود احمدى نژاد، رئيس جمھور ايران، واقعاً خواستار حمايت از نشست ھاى دوربان است بايد در سخنرانى اش در کنفرانس بررسى دستاوردھاى ھمايش دوربان به مسأله تبعيض ھاى شديد بر عليه اقليت ھا در کشور متبوع خودش نيز بپردازد.
ديان علائى، نماينده جامعه جھانى بھائى در دفتر سازمان ملل متحد در ژنو، گفت:
"آمدن رئيس جمھور احمدى نژاد به نشست بررسى دستاوردھاى ھمايش دوربان نشانه تعھد او به اھداف اين کنفرانس در مورد از ميان بردن ھمه شکل ھاى تبعيض و تعصب است. بنابراين اولين حرکت او در بازگشت به ايران بايد رسيدگى به تبعيض و
آزارھاى شديدى باشد که در دوران حکومت او در ايران گسترش پيدا کرده است."
کريم لاھيجى، رئيس جمعيت دفاع از حقوق بشر در ايران، گفت:
"وضعيت حقوق بشر در ايران در دوران رياست جمھورى محمود احمدى نژاد به شدت رو به وخامت گذاشته است. تبعيض بر عليه اقليت ھاى قومى و دينى، و زنان به شدت نگران کننده شده است. اميد ما اين است که حکومت ھا، رسانه ھاى خبرى و ديگر شرکت کنندگان نشست بازنگرى دوربان از رئيس جمھور احمدى نژاد در اين زمينه ھا توضيح بخواھند."
جامعه جھانى بھائى و فدراسيون بين المللى حقوق بشر از رئيس جمھور احمدى نژاد خواسته اند، به طور اخص، موارد زير را اصلاح کند:
تبعيض بر عليه اقليت ھاى قومى
سرکوب فعالان وابسته به اقليت ھاى قومى در ايران به شدت افزايش يافته است. کردھا و گروه ھاى ديگر بدون ارائۂ مدرک به فعاليت ھاى تروريستى، اقدام بر عليه امنيت ملى و جاسوسى متھم مى شوند. به نظر مى رسد مقامامت ايرانى به تفاوتى ميان فعاليت ھاى صلح آميز در دفاع از حقوق اقليت ھا و حملات مسلحانه گروه ھاى تروريستى قائل نيستند. در يک سال گذشته به ويژه اقليت کرد به شدت مورد سرکوب واقع شده است و حداقل شش فعال سياسى کرد به اعدام محکوم شده اند.
اقليت ھاى قومى ديگر از جمله بلوچ ھا و عرب ھاى خوزستان نيز ھدف اين گونه سرکوب ھا قرار گرفته اند.
تبعيض بر عليه زنان
تبعيض ھاى مبتنى بر جنسيت ھمچنان در ايران قانونى است و زنان از حقوق اوليه خودشان محروم ھستند. کمپين يک ميليون امضاء، جنبش خودجوشى است که براى افزايش آگاھى مردم از تبعيض ھا در قانون و اشاعه برابرى زن و مرد در اوت ٢٠٠۶ به راه افتاد. فعالان زن به اتھام مشارکت در اين کمپين خودسرانه بازداشت، محاکمه و
زندانى مى شوند. دفاع از حقوق زنان در ايران تھديدى براى امنيت ملى به حساب مى آيد.
تبعيض بر عليه اقليت ھاى دينى
تبعيض ھاى دينى در ايران بر عليه بھائيان، مسيحيان، يھودى ھا، صوفى ھا، مسلمان ھاى سنى و ديگر اقليت ھا بسيار گسترده است. به ويژه پيروان آئين بھائى، فقط به خاطر باورھاى دينى شان با شکل ھاى گوناگونى از تبعيض مواجه اند. در چھار سال گذشته بيش از دويست بھائى، بدون دليل بازداشت، زندانى و مورد تھديد و آزار قرار گرفته اند. بھائيانى که اعلام جرمى بر عليه آنھا صورت گرفته به اتھام واھى اقدام عليه امنيت ملى متھم شده اند. با ايجاد موانع و محروميت ھاى شغلى و مصادره اموال اين جامعه را از حق گذران محترمانه زندگى محروم کرده اند. دانشجويان بھائى به محض شناسائى از دانشگاه ھا اخراج مى شوند.
پشتيبانى از تحريک نفرت
بدنام کردن روشمند پيروان آئين بھائى در رسانه ھاى تحت حمايت دولت اسباب نگرانى خاص است. از زمان شروع حکومت رئيس جمھور احمدى نژاد صدھا مقاله و برنامه ھاى راديوئى و تلويزيونى، نوشته ھاى اينترنتى و جزوه ھاى حاوى سخنرانى ھاى پرنفرت عليه بھائيان در ايران منتشر شده است. روحانيون و مقام ھائى که علنا به اشاعه نفرت و خشونت بر عليه بھائيان مى پردازند مورد حمايت مسئولين قرار مى گيرند و بھائيان ايران از حق قانونى پاسخگوئى به آنھا محروم اند. حمله به خانه ھا، محل ھاى کسب و گورستان ھاى بھائيان تشويق مى شود و عاملين چنين اقداماتى از مجازات معاف ھستند.
متن کامل بیانیه به صورت pdf
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر