۱۳۸۷-۰۳-۲۱

حضرت شوقی افندی (شوقی ربّانی)

حضرت شوقی افندی

حضرت شوقی افندی (شوقی ربّانی)

حضرت عبدالبهاء در وصیت نامه خود، نوۀ خویش، شوقی افندی (شوقی ربّانی) را به جانشینی خود انتخاب فرمودند. شوقی افندی در سال 1922 در سن بیست و چهار سالگی، اداره امور بهائیان را در سراسر عالم بر عهده گرفتند. ایشان که سالها پیش برای ادامه تحصیلات عالیه از بیروت به دانشگاه آکسفورد انگلستان رفته بودند، پس از صعود حضرت عبدالبهاء به حیفا بازگشته و قریب به سی و شش سال به عنوان " ولیّ امر الله "، اداره و انتظام امور بهائیان را عهده دار شدند.

در مدت ولایت ایشان، دامنۀ جامعه جهانی بهائی به بیش از دویست کشور و منطقه گسترده شد و اساس تشکیلات اداری و تحکیم قوانین و احکام دیانت جدید پی ریخته شد. خدمات حضرت شوقی افندی تنها به این موارد محدود نمی شد، ایشان با تبیین و توضیح آثار حضرت بهاءالله و حضرت عبدالبهاء، و بالاخص با ترجمه وزین آثار بهائی به زبان انگلیسی که امکان استفاده مردم غرب را نیز از عمق و محتوای آثار بهائی فراهم می کرد، نقشی حیاتی در تکوین و گسترش دیانت بهائی بر عهده داشتند.

از آثار مهم ایشان می توان به مجموعه های چند جلدی توقیعات، کتاب " قد ظهر یوم المیعاد "، مجموعه " قرن بدیع " و " ظهور عدل الهی " اشاره کرد. حضرت شوقی ربانی که مقام ولایت امر تنها مختص به ایشان بوده است، در سال 1957 میلادی و در سن شصت سالگی زندگی را بدرود گفتند. آرامگاه ایشان در شهر لندن قرار دارد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر