۱۳۸۷-۰۳-۲۲

بیت العدل اعظم

دارالتشریع - مقر بیت العدل اعظم

بیت العدل اعظم

پس از درگذشت حضرت شوقی افندی، هیئتی به نام "هیئت ایادی امرالله"، اداره امور جامعه جهانی بهائی را به طور موقت به عهده گرفتند. این هیئت پیش تر توسط ولی امرالله - شوقی افندی - انتخاب شده بودند و دو وظیفه خطیر "حفظ و صیانت جامعه بهائی" و "تبلیغ و انتشار آئین بهائی" را بر عهده داشتند.

بنیان گذاری و انتظام جوامع بهائی و تشکیل شوراهای انتخابی محلی و ملی که از زمان ولایت حضرت شوقی افندی آغاز گشته بود، تحت هدایت هیئت ایادی امرالله، به پختگی و اکمال لازم برای انتخاب و تشکیل هیئت بین المللی بهائی رسیدند. به این ترتیب در اردیبهشت ماه سال 1342 شمسی برابر ماه آوریل 1963 میلادی، در طی برگزاری انتخابات در سطح بین المللی، شورای 9 نفره به نام بیت العدل اعظم برای نخستین بار تشکیل شد. بیت العدل اعظم همچنان که در آثار حضرت بهاءالله تعیین شده است، بالاترین مرجع تصمیم گیری و هدایت جامعه جهانی بهائی است که اعضای آن، هر 5 سال یک بار، در طی انتخابات در سطح بین المللی توسط نمایندگان بهائیان جهان، برگزیده می شوند.

بیت العدل اعظم، بالاترین مرجع تصمیم گیری و اداره امور بهائیان، نهادی بی سابقه در تاریخ ادیان است. به طوریکه برای نخستین بار در تاریخ ادیان، بالاترین مرجع دینی نه یک فرد بلکه یک شورای منتخب رأی عمومی نمایندگان جامعه بهائی در سطح جهانی است.

بیت العدل اعظم (معهد اعلی)، علاوه بر هدایت و اداره امور بهائیان، وظیفۀ تشریع قوانینی که در آثار حضرت بهاءالله به آنها اشاره ای نشده است و یا بر عهده بیت العدل گذاشته شده است، را دارد و می تواند بنابر مقتضیات زمان قوانین جدیدی (غیرمنصوص در آثار و احکام حضرت بهاءالله) را وضع و یا نسخ کند.

هیچ نظری موجود نیست: