۱۳۸۸-۰۲-۲۴

رهبران جامعه بهایی در ایران همچنان پس از گذشت یکسال به ناحق در بازداشت هستند

رهبران جامعه بهایی در ایران همچنان پس از گذشت یکسال به ناحق در بازداشت هستند
۲۴ ارديبهشت ۱۳۸۸ (۱۴ مه ۲۰۰۹)
منبع بیانیه: کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران

گروه هفت نفره رهبری جامعه بهایی باید فورا آزاد شوند!

۲۴ اردیبهشت ماه ۱۳۸۸- کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران امروز اعلام کرد که هفت عضو گروه رهبری جامعه بهائیان در ایران؛ فریبا کمال آبادی، جمال الدین خانجانی، عفیف نعیمی، سعید رضایی، مهوش ثابت، بهروز توکلی، و وحید تیزفهم باید بدون هیچ قید و شرطی و فورا آزاد شوند. ۶ عضو این گروه رهبری، درست سال گذشته در همین روز بازداشت شدند و مهوش ثابت در روز ۱۵ اسفندماه ۱۳۸۶ بازداشت شده بود.

"ارون رودز"؛ سخنگوی کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت:” بازداشت غیر قانونی و نا به حق این هفت نفر که باز هم حکایت از سیاست سرکوب اقلیت مذهبی دارد، باید پایان یابد.” ارون چنین ادامه داد:”این گروه هفت نفره از ابتدایی ترین حقوق شهروندی محرومند و نه به آنها اجازه ملاقات با وکیل داده می شود و نه رسما اتهام آنها را مشخص می کنند.”

به خانواده های این هفت نفر تلویحا گفته شده که آنها متهم به “مفسد فی الارض” هستند و حکم این اتهام، اعدام است. این همان اتهامی است که رهبران بهایی بلافاصله بعد از انقلاب اسلامی با آن مواجه شدند که توجیهی بود برای اعدام آنها.

علیرضا جمشیدی؛ سخنگوی قوه قضائیه، در تاریخ ۲۹ بهمن ماه ۱۳۸۷ اعلام کرده بود که دادگاه این گروه رهبری جامعه بهائیان در ظرف یک هفته برگزار خواهد شد، اما تاکنون دادگاهی برگزار نشه است.

"ارون رودز" در باره این اتهام تلویحی گفت:” این اتهامات بسیار جدی هستند و دولت ایران باید با شواهد قابل اثبات، پاسخگوی این اتهامات باشد و یا اینکه آنها را آزاد کند.”

اعضای جامعه بهائیان در ایران با ۳۰۰ هزار عضو بزرگترین اقلیت مذهبی غیر مسلمان در ایران هستند. در سال های اخیرآزار و اذیت بهائیان با تخریب گورستان، بازداشت خودسرانه، یورش به منازل ، مصادره اموال، اخراج از کار و محرومیت از ابتدای ترین حقوق شهروندی شدت گرفته است. جوانان بهایی در ایران از حق ادامه تحصیل در سطوح عالی محروم هستند، و اگر در دانشگاهی دانشجوی بهایی مشغول به تحصیل باشد، او را اخراج می کنند. متخصصین بهایی از شغل های دولتی محروم هستند و برای فعالیت در بخش خصوصی نیز بخاطر اعتقادشان با تبعیض روبرو می شوند. بهائیان تحت آزار حتی مردم عادی هم هستند مثلا ماشین و خانه های آنها هر از چند گاهی مورد تخریب قرار می گیرد. حتی وکلایی که از آنها دفاع می کنند هدف حملات قرار میگیرند. خانم شیرین عبادی؛ برنده جایزه صلح نوبل بخاطر پذیرش وکالت این هفت نفر گروه رهبری جامعه بهائیان، مورد حملات شدیدی قرار گرفته است.

در حال حاضر حداقل ۴۰ نفر از بهائیان در سراسر کشور در بازداشت بسر می برند. فقط در ماه اردیبهشت امسال، در ۶ شهر بازداشت بهائیان گزارش شد.

بهائیان که پس از بازداشت آزاد شدند مجبور به تودیع وثیقه های سنگین بودند. عزیز سمندری و ژینوس سبحانی؛ منشی سابق کانون مدافعان حقوق بشر، در تاریخ ۲۱ اسفند ماه ۱۳۸۷ با وثیقه ۷۰ میلیون تومان آزاد شدند. دیدار رئوفی، پیام آغسانی، و نیما حقار در همان روز با همان مبلغ وثیقه ازاد شدند. شاهرخ طائف ۶ روز بعد یعنی در ۲۷ اسفند ماه با وثیقه ۷۰ میلیون تومانی آزاد شد.

کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران از دولت ایران می خواهد که معیارهای بین المللی حقوق بشر و حقوق مدنی را رعایت کند و در برابر بازداشت همه بهائیان در ایران پاسخگو باشد. این کمپین به مسئولان ایران توصیه می کند که همه جرایم تبعیض آمیز علیه بهائیان را مورد تحقیق و تفحص قرار داده و به جوانان بهایی اجازه ادامه تحصیل در دانشگاه ها داده شود.

"ارون رودز" در مورد فشار به جامعه بهائیان در ایران تاکید کرد که ” تداوم آزارو اذیت جامعه بهائی در ایران باعث تحقیر همه مردم در ایران می شود. بازداشت خودسرانه و هدف قرار دادن اعضای هیچ گروهی نباید در هیچ کشوری از جمله در ایران جایز باشد.”

لینک مطلب: سرویس خبری جامعه جهانی بهائی
http://news.persian-bahai33.org/story/133

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر