۱۳۸۸-۰۱-۱۸

اقلیت های قومی و دینی در سال 1387

اقلیت های قومی و دینی در سال 1387
بخش فارسی بی بی سی
17 فروردین 1388

اقلیت های دینی و قومی در سال 87 سال سختی را پشت سر گذاشتند. سنی ها، بهائیان، دراویش و اهل تصوف و البته گروندگان به مسیحیت بارها بازداشت شدند، اماکن مذهبی آنها تخریب شد …

تشکیل کارگروه های مقابله
در رویدادی دیگر در نیمه مهر ماه معاون تبلیغ حوزه علمیه قم از تشکیل"کارگروه های مقابله با فرق انحرافی" خبر داد و به خبرگزاری شبستان وابسته به حوزه علمیه گفت:"کارگروه‌های مقابله با توطئه های وهابيت و صوفيه راه اندازی شد."

حجت‌الاسلام‌ محمد حسن نبوی وظیفه اين کارگروه ها را بر خورد با "فرق انحرافی" دانست و گفت:"با ادیان و فرقه‌هایی که توسط عواملی از خارج کشور تحریک و تقویت می‌شوند تا مرکزیت نظام اسلامی را تضعیف کنند" مقابله می‌شود.

آقای نبوی تاکید کرد که "در همین راستا کارگروه‌هایی در زمینه زرتشتی‌گری، مسیحیت، بهائیت، صوفیه، اهل حق، وهابیت و عرفان‌های نو راه‌اندازی شده و کار آنها این است که اگر توطئه‌ای در حال شکل‌گیری است با آن مقابله فرهنگی کنند."

معاون تبلیغ حوزه علمیه قم چندی بعد در جريان برگزاری همایش ائمه جمعه سراسر کشور گفت:"سردمداران فرقه‌هاي توطئه‌گر در حاشيه امن قرار گرفته‌اند."

وی از رشد جمعيت ‏اقليت های دينی در کشور ابراز نگرانی کرد و گفت:"متاسفانه در برخی از مناطق شيعی کشور، دچار ‏رکود جمعيت شده‌ايم و اين يک خطر جدی است‎.‎‏"

‏او یکی از نگرانی های خود را افزایش جمعیت بهائیان خواند و با تاکید براینکه "اخيرا حتی بهائيت ‏که به هيچ وجه رسمی شناخته نمی ‌شود، به شدت فعاليت می کند‎"، گفت که "تمام فرقه‌های ايران به شدت فعال شده‌اند و حمايت‌های ‏چند جانبه از آنها سوال برانگيز است‎.‎‏"

‏سازمان عفو بین الملل در سال 87 جمهوری اسلامی را به به سرکوب اقليت های قومی و مذهبی متهم کرد.

رهبران بهایی یک سال در زندان

فشار بر بهائیان در سال 87 شدت گرفت و غیر از مهوش ثابت یکی از هفت عضو شورای رهبری جامعه بهایی که اسفند 86 بازداشت و نوروز 87 را در بازداشت گذراند، شش عضو دیگری شورای رهبری جامعه بهایی ایران نیز در 25 اردیبهشت از سوی نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شدند.

به این ترتیب جمال‌الدین خانجانى، فریبا کمال آبادى، عفیف نعیمى، سعید رضائى، وحید تیزفهم، مهوش ثابت و بهروز توکلى هر هفت عضو محفل ملی بهاییان ایران بقیه سال 87 و نوروز 88 را در زندان سپری کردند.

اتهام رهبران بهایی تا بهمن ماه اعلام نشد، اما در این ماه بود که حسن حداد معاون امنیتی دادستان تهران به خبرگزاری ها گفت: "اتهامات هفت تن از متهمان پرونده يک تشكيلات غيرقانونی بهاييت در شعبه‌ اول بازپرسی دادسرا امنيت مورد ‏رسيدگی قرار گرفت كه با توجه به صدور قرار مجرميت، پرونده با صدور كيفرخواست به دادگاه انقلاب برای ‏رسيدگی ارسال می ‌شود‎.

معاون دادستانی تهران هفت عضو محفل ملی بهاییان ایران را به "تبلیغ علیه نظام"، "توهین به مقدسات" و "جاسوسی برای اسرائیل" نیز متهم کرد.

اخبار دستگیری برخی از دیگر بهائیان در استان فارس و شهرهای تهران، سمنان، قائم شهر و تهدیداتی علیه این اقلیت مذهبی نیز در ماه های مختلف منتشر شد.

در این میان، خبرگزاری ها از دستگیری ژينوس سبحانی منشی کانون مدافعان حقوق بشر تا زمان پلمپ آن از سوی نهادهای امنیتی نیز خبر دادند. ژينوس سبحانی چند ماه بعد در اواخر زمستان گذشته از زندان آزاد شد.

منع و محرومیت از تحصیل شماری ار دانشجویان بهایی و تخریب گورستان بهاییان در قائم شهر از دیگر محدودیت ها و فشارهایی بود که بهائیان ایران آن را گزارش کردند و نشانه ای از دشواری های بيشتر خود دانستند.

نامه قربانعلی دری نجف آبادی، دادستان کل کشور به وزیر اطلاعات که در آن ضمن ممنوع اعلام کردن فعالیت بهاییان، از غلامحسین محسنی اژه ای خواست تا با "فعالیت های تشکیلات بهائیت در تمامی رده ها" برخورد کند، بخشی دیگر از شدت گرفتن روند سرکوب بهاییان قلمداد شد.

خبرگزاری فارس ضمن انتشار این نامه خبر داد که"با دستور دادستان محترم كل كشور برخورد قاطع با عناصر تشكيلات، تا انهدام كامل آن ادامه خواهد داشت."

با افزایش فشارها بر بهاییان،ده ها فعال فرهنگی،سیاسی ایرانی غیر بهایی برای اولین بار در نامه ای با عنوان"ما شرمنده ایم" از بهاییان به خاطر سکوت چند دهه ای در مقابل سرکوب بهاییان عذرخواهی کردند.

آیت الله منتظری نیز در سال گذشته اعلام کرد:"تا زمانی که عليه حاکميت اسلامی فعاليت نکنند، بايد از حقوق شهروندی برخوردار باشند، زيرا به هرحال حق آب و گل دارند و ماليات می ‌پردازند‎."

متن کامل این مطلب را از لینک زیر بخوانید:
http://www.bbc.co.uk/persian/iran/2009/03/090406_minorities_1387.shtml

هیچ نظری موجود نیست: