۱۳۸۸-۰۷-۲۴

احتمالاً محاکمۀ بهائیان ایرانی دوباره به تعویق خواهد افتاد

یاران ایران

احتمالاً محاکمۀ بهائیان ایرانی دوباره به تعویق خواهد افتاد
سرویس خبری جامعه جهانی بهائی
۲۳ مهر ۱۳۸۸ (۱۵ اکتبر ۲۰۰۹)

ژنو، ۲۳ مهر (۱۵ اکتبر)- محاکمۀ هفت رهبر زندانی بهائی در ایران که برای یکشنبه برنامه ریزی شده بود، ممکن است به تعویق افتد زیرا وکلای مدافع آنها ابلاغیۀ قبلی متداول را که طبق قوانین ایران لازم است، دریافت نکرده اند.

دیان علایی، نمایندۀ جامعۀ جهانی بهائی در سازمان ملل در ژنو، گفت: «روشن نیست که آیا محاکمه در یکشنبه برگزار خواهد شد یا دوباره به تعویق مى افتد.»

وی گفت: «اگر محاکمه انجام نشود، باید طبق قانون ایران این هفت بهائی به قید وثیقه آزاد شوند. آنها کاملاً از اتهاماتی که به ایشان وارد شده مبرّا هستند و از ابتدا نباید زندانی می شدند.»

به گفتۀ خانم علایی، بر اساس قوانين ایران وکیل مدافع بايد حداقل دو روز اداری قبل از محاکمه ابلاغیۀ دادگاه را دریافت کند. وی اشاره کرد که در ایران جمعه روز اداری نیست و اين كه وکلا تا کنون ابلاغيه را دریافت نکرده اند، احتمالا به معناى تعويق مجدد دادگاه است.

محاکمۀ اين هفت زندانی نخست برای ۲۷ مرداد (۱۸ اوت) برنامه ریزی شده بود. اما در ۲۶ مرداد (۱۷ اوت) تاريخ محاکمه به ۲۶ مهر (۱۸ اکتبر) تغییر یافت، زیرا مقامات دادگاه با تقاضاهای وکلای مدافع که به علت نداشتن دسترسی کافی به زندانیان، زمان بیشتری جهت حصول آمادگی خواسته بودند، موافقت کردند.

این هفت نفر آقای بهروز توکلی، آقای وحید تیزفهم، خانم مهوش ثابت، آقای جمال الدین خانجانی، آقای سعید رضایی، خانم فریبا کمال آبادی و آقای عفیف نعیمی هستند.

همه جز یک نفر در ۲۵ اردیبهشت ۱۳۸۷ (۱٤ مه ۲۰۰۸) در منازل خود در تهران دستگیر شدند. خانم ثابت در ۱۵ اسفند ۱۳۸۶ (۵ مارس ۲۰۰۸) هنگام سفر در مشهد دستگیر شد. آنها از آن زمان در زندان اوین تهران نگه داشته شده اند و اولین سال بازداشت خود را بدون اتهام رسمی یا دسترسی به وکیل، در این زندان گذراندند.

خبرگزاری های رسمی ایران می گویند این هفت نفر به «جاسوسی برای اسرائیل، توهین به مقدسات اسلام و تبلیغ علیه جمهوری اسلامی» متهم هستند. همچنین گزارش شده آنها با اتهام «مفسد فی الارض» روبرو خواهند شد.

خانم علایی گفت: «همۀ این اتهامات واهی و بی اساس هستند. برای مثال تصوّر جاسوسی آنها برای اسرائیل را در نظر بگیرید. تمام این اتهام از آنجا ریشه می گیرد که مرکز دینی و روحانی آئین بهائی به علل تاریخی در حیفا در اسرائیل قرار دارد.»

«درست همان طور که انتظار می رود یک اسقف کاتولیک با واتیکان در ارتباط باشد، این هفت نفر –با اطلاع دولت ایران- با مرکز روحانی خود که اتفاقاً در اسرائیل قرار دارد، مکاتبه داشتند. این به هیچ وجه جرم محسوب نمی شود.»

لینک خبر: سرویس خبری جامعه جهانی بهائی
http://news.persian-bahai19.info/story/168

۲ نظر:

ناشناس گفت...

با تشكر از شما
آيا من مي توانم از مطالب شما در وبلاگم استفاده كنم؟

'آوای دوست' گفت...

حتماً می توانید دوست عزیز :)