۱۳۸۷-۱۰-۱۹

مسلمان ها از حقوق بشر بهاییان پشتیبانی می کنند.

شبكهء اسلامي دفاع از حقوق بهائيان
مسلمان ها از حقوق بشر بهاییان پشتیبانی می کنند
شبكهء اسلامي دفاع از حقوق بهائيان
24 نوامبر 2008

اشتهار ایران نه تنها برای وجود ابن سینا و کورش کبیر و عقاید زخم زننده رهبرانشان است بلکه برای شش میلیون بهائی در دنیا که ایران را محل تولد دینشان میدانند اهمیت مخصوص دارد.

دیانت بهائی یک قرن و نیم پیش در ایران ظهور کرد. در میان اصول دینش، اصل تحری حقیقت، اتحاد ادیان، اتحاد بشر و تساوی حقوق زن و مرد است. گرچه یکی‌ از عقایدشان که “اسلام آخرین دین نیست” باعث شده که بهائی ها را باطل و پیروانشان را مرتد خوانند.

معتقدان بهائی در ایران در ابتدای پیدایش تجربه هایی نظیر زندان، تبعید و شهادت را در راه این امر متحمل شده اند ولی‌ با افزایش پیروانشان و گسترده شدنشان در ممالک دیگر، در سایر کشورهای اسلامی نیز دیگر جای امنی‌ برای این گروه نبود و از فعالیتهای ایشان جلوگیری شد. کشورهای مصر، مراکش، عراق، یمن و جاهای دیگر شروع به تبلیغات ضد دیانت بهائی و دستگیری پیروان این آیین کردند و تعداد ی از این کشورهای اسلامی فعالیت‌های بهائیها را ممنوع ساختند.

با اینکه در زمان فعلی موقعیت بهأیی‌ها بهتر شده (مثلا در اندونزی فعالیت‌های بهأیی‌ها آزاد شده)، ایران تنها کشوری است که بهأییان هنوز در زیر آزار و شکنجه قرار دارند و تا امروز هیچ کشور مسلمانی دیانت بهأیی را به رسمیت نشناخته و به عنوان دین مستقل قبول نکرده.

عدم شناخت حقوق بهأییان باعث شده که آنها از دریافت کارت شناسأیی محروم بوده و حق تساوی آنها با هم وطن هایشان، از آنها دریغ شده. شبکه مسلمانان برای احقاق حق بهأییان، کوشش می‌کند تا این مسائل را بررسی کرده و تبعیضاتی را که بهأییان در زیر پرچم به اصطلاح اسلام متحمل شده اند به چالش گذارد. هدف اصلی‌ این شبکه تحکیم پایه‌های اساسی‌ حقوق بشر در اجتمأع کنونی است، توسط بالا بردن سطح آگاهی‌ عموم برای خطراتی که بهأییان را در اکثر کشورهای مسلمان احاطه کرده و تشویق مسلمانها به اعتراض به اینگونه به عدالتی‌ها.

فعالیتهای منظم تبلیغاتی (که در مرحله اول توسط رسانه‌های دولتی و علمای مذهبی‌ انتشار میابد) باعث درک اشتباه مسلمانان از عقاید بهأییان شده، تبلیغاتی که آنها را به ایده‌های سیاسی مثل صهیونیسم و یا عقاید شیطانی متهم ساخته. از آنجأیی که عقاید بهأییان اغلب در معرض سانسور رسانه‌های اصلی‌ قرار می‌گیرد و به ندرت ادعا‌های رسانه‌ها تصحیح میشود، پیروان دیانت بهائی را در موقعیت بسیار سختی قرار داده

این وظیفه ما اکثریت مسلمان حاکم است که باید بدانیم بهائی‌ها که هستند و بکوشیم آنها را به حقوق حقه خود در چهار چوب قوانین اجتمأعی برسانیم. آنها شهروندان ما هستند بدون در نظر گرفتن دینشان. البته لازم به تذکر است که بهأییان بی‌ اندازه به اسلام احترام میگذارند. به عنوان یک مسلمان ما اعتقاد به دیانت بهائی نداریم ولی‌ چرا باید جلوی حقوق کامل آنها را بگیریم؟ چرا این اختلاف مذهبی‌ اجازه سالها شکنجه و آزار، حبس و سایر جنایات به بهأییان را قانونی‌ جلوه داده؟

بهائیان از هم زیستی‌ مسالمت آمیز محروم بوده و با وجود آنکه تحت شکنجه بوده اند هیچوقت دست به خشونت نزده اند. با در نظر گرفتن این احوال زمان آن رسیده که قیام کرده و حقوق حقه ایشان را تضمین و قانونا محافظت کنیم. زمان آن فرا رسیده که باید به بهأییان کمک کرده و با برطرف کردن اتهامات نا مربوطی که به آنها توسط رسانه‌های محلی زده شده امنیت آنها را فراهم سازیم. به عنوان یک برنامه ریزی منظم و ابزار کمکی‌، ما اینترنت را انتخاب کرده ایم که وسیع‌ترین شبکه جهانی‌ است تا بتوانیم دسترسی آزاد با توده مردم را بدون ترس از نیروهای سانسور کنننده و در کمال اعتماد داشته باشیم. این به نفع عموم است چه که بسیاری از مردم به اینترنت اعتماد بیشتری دارند تا به اخبار رسانه‌های محلی خصوصا در خاورمیانه که اینگونه اخبار سانسور میشود. افراد با فراست اینترنت را وسیله‌ای برای تحقیقات میدانند و اطلاعات زیادی را از این طریق بدست می‌‌آورند. یکی‌ از بزرگترین فراورده‌های عصر ما استفاده از این رسانه اختراعی بوده تا بتوانیم آگاهی عموم را نسبت به ظلم هایی‌ که به اقلیت بهایی در خاورمیانه میشود بالا برده و فعالیت‌های مثبتی در این زمینه انجام دهیم. قبل از هر تغییر کلی‌، درک موقعیت شهروندان بهایی در خاورمیانه و از بین بردن قوانین تبعیض در مورد این گروه، مهم است که در این باره بیشتر بحث کنیم. با استفاده از اینترنت بیش از سابق موفق به رسیدن به این هدف شده ایم و میشویم.

اولین کمپین ویدیوای ما در یکی‌ از روزنامه‌های مصر بعد از یک هفته از شروع آن به چاپ رسید. بعضی‌ از کارتن‌های ما هم در کنفرانس‌های مربوطه در دور دنیا به چاپ رسید. وقتی‌ این سایت اینترنتی در تابستان ۲۰۰۷ انتشار یافت، در باره آن بوسیله سرویس خبری فارسی‌ بی‌ بی‌ سی‌ بعد از سه هفته به طور مفصل در یک مقاله نوشته شد. این موفقیت‌ها را ما مدیون ارتباطات بدون سانسور اینترنت میدانیم که ما را از سایر رسانه‌های بین المللی جدا میسازد. سوای مطالب ضد و نقیضی که ما روزانه در دنیای اسلام شاهد آن هستیم، ما مسول برقراری تساوی حقوق اقلیت بهایی نیز در بین خود هستیم.

اسرا الشفیعی مدیر شبکه جوانان خاور میانه و موسس گروه مسلمین برای حقوق بهأییان مستقر در بحرین می‌باشد

لینک مطلب: شبكهء اسلامي دفاع از حقوق بهائيان
http://www.bahairights.org/2008/11/24/medialine-farsi/

۳ نظر:

ناشناس گفت...

به امید روزی که همه ادیان در کنار هم با خوبی و آرامش، بسر برند و دیگر هیچ کسی بابت عقیده اش مورد ظلم، آزار و شنکجه واقع نشود.

ناشناس گفت...

به امید روزی که همه ادیان در کنار هم با خوبی و آرامش، بسر برند و دیگر هیچ کسی بابت عقیده اش مورد ظلم، آزار و شکنجه واقع نشود.

ناشناس گفت...

نظری از لئو تولستوی در ارتباط با صلح بین المللی:

"اینکه درباره صلح بین المللی و راههای آن از من سئوال فرموده اید باید بگویم که این موضوع به نظر من حقیقت ندارد. زیرا اگر حقیقت بود، دولت ایران پیغمبران صلح، حضرت باب و حضرت بهاءالله را شهید و یا زندانی نمی کرد ... چه که کلید صلح بین المللی در دست زندانی عکا است..."
لئو تولستوی